Dette kosttilskuddet for menn er – best i test!

De bestselgende og mest kjente kosttilskuddene har nå blitt analysert. Et analyselaboratorium i Forskningsparken i Oslo, har utviklet en ny og robust metode for å måle nivået av virkestoffene i Fenugreek (bukkehornskløver) - som er forbundet med kosttilskudd for menn. Resultatene viser store forskjeller mellom de ulike produktene.

De bestselgende og mest kjente kosttilskuddene har nå blitt analysert. Et analyselaboratorium i Forskningsparken i Oslo, har utviklet en ny og robust metode for å måle nivået av virkestoffene i Fenugreek (bukkehornskløver) - som er forbundet med kosttilskudd for menn. Resultatene viser store forskjeller mellom de ulike produktene.

Flere studier viser at Fenugreek (bukkehornskløver) i kosttilskudd for menn har en meget gunstig effekt for å frigjøre mer av testosteron som allerede finnes i kroppen – derav økt muskelmasse, vektreduksjon, mer sexlyst og energi. Fenugreek er en hovedingrediens i alle de testede produktene. Markedet oversvømmes av slike produkter, og for forbruker er det viktig å vite hva man skal se etter. Det er stor forskjell i kvalitet og virkestoffer på de ulike Fenugreek ekstraktene som er brukt av de forskjellige produsentene.

Virkningseffekt av Fenugreek

Over 6 000 selskaper over hele verden selger kosttilskudd for menn med innehold av Fenugreek akkurat nå, men antall selskaper som virkelig vet hvordan de skal lage dette ekstraktet, kan telles på en hånd. I løpet av de siste årene har forbrukere blitt forvirret med ulike merker som tilbyr nivåer mellom 50% til 90% av forskjellige virkestoffer. Forbrukeren blir automatisk tiltrukket av de høye prosentene, men ikke alle forstår betydningen av disse ingrediensene.

Sannheten er at Fenugreek inneholder forskjellige aktive virkestoffer kalt Saponiner. Inkludert i disse Saponinene er Protodioscin og Protogracillin, hvorav Protodioscin er det viktigste aktive virkestoffet. Mange selskaper skiller ikke mellom Saponiner og Protodioscin.

Grafene under viser resultat for nivå av Saponiner og Protodioscin i Fenugreek for de ulike produktene testet hos analyselaboratoriet:


Testresultat Saponiner (Innhold / %)

Oslo 2019 – Se analysedokumenter

Nivået av Saponiner er bare en del av tryggheten ved valg av riktig produkt – dette består igjen av flere virkestoffer hvor nivået av Protodioscin er det aller viktigste. Under ser du resultatene av nivået på den viktigste aktive ingrediensen i Fenugreek:


Testresultat Protodioscin (Innhold / %)

Oslo 2019 – Se analysedokumenter


Et publisert studie fra 2017 med Furosap (patentert Fenugreek råvare som er hovedingrediensen i testvinneren T+) viser at det frie testosteronet i snitt økte med hele 46% hos forsøkspersonene. Lurer du på om du trenger å øke eller opprettholde ditt eget testosteronnivå kan du få hjelp av denne enkle testosterontesten.

Produktene er rangert etter nivå av Saponiner. Produktet T+ er best i test både når det gjelder nivå av Saponiner og nivå av Protodioscin.

Prøv testvinneren T+ i 2 mnd. til kun 99,- (ord. 598,-)

 

Dokumentasjon:
Analysedokumenter (.pdf)

Slik er testen utført:
Vitas AS har i denne studien målt mengden av en type aktive virkestoffer kalt Saponiner i produkter som har råvaren Fenugreek som en hovedingrediens. Inkludert i disse Saponinene finnes ulikt nivå av Protodioscin og Protogracillin. Testen fokuserer på Fenugreek siden dette er en hovedingrediens og flere av produktene inneholder over 50% av denne råvaren. Andre vitaminer og mineraler slik som D-vitamin, sink, magnesium, B-vitaminer er ikke tatt med i analysen – testvinneren og de andre produktene inneholder også flere av disse. Det uavhengige analyselaboratoriet Vitas AS i Forskningsparken i Oslo har på oppdrag fra oss i PurOmega Nordic AS gjort denne analysen.